El país dels Carpats: Caminant pels Tatras – Eslovàquia

Mirador de Tomasovce - Eslovàquia - Giroguies

El país dels Carpats: Caminant pels Tatras – Eslovàquia

Mirador de Tomasovce - Eslovàquia - Giroguies
2054

Eslovàquia té, com alguns dels seus principals atractius turístics, les muntanyes Tatras, que comparteix al nord amb Polònia. En la cultura popular local, Eslovàquia es presenta com el país entre els Tatras i el Danubi. Els Alts Tatras, formats per resistents granits i pissarres cristal·lines arriben a la seva major alçada a Eslovàquia (hi ha més de 25 cims que superen els 2.500 m). Les glaceres que van modelar aquestes muntanyes, van crear valls glacials, conques, llacs i cascades. Resultat d’aquestes innumerables formacions naturals, aquesta zona va ser anomenada els Alps en miniatura, a causa de la concentració de belleses naturals que hi podem trobar en una superfície relativament petita. També té llocs majestuosos pel que fa a bellesa i naturalesa, com el Parc Natural Paradís Eslovac, com el seu propi nom indica. Eslovàquia destaca sobretot per la seva naturalesa, els seus castells, els seus carrers i petites places d’alguns pobles que fins i tot són Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. No és poc el que pot oferir aquest país, tan desconegut com bonic per dins.

Itinerari:
Dia 1:
De l’aeroport anirem directament a l’estació del ferrocarril. Depenent de l’hora d’arribada dinarem a Bratislava o ho farem al tren. Ens allotjarem en una agradable pensió a la localitat de Spišská Sobota, una veritable joia medieval, just davant de l’església de Sant Jordi del segle XIII amb els seus altars gòtics de fusta del mestre Pavol de Levoča, l’obra del qual admirarem també a la ciutat de Levoča.
Trasllat amb tren. 3h 34m. Allotjament a Spisská Sobota.

Dia 2:
Després de l’esmorzar ens desplaçarem a Žehra (UNESCO) on visitarem la impressionant església del segle XIII amb els seus frescos. Des d’allà començarem una travessa per la reserva natural de Dreveník fins a arribar al castell de Spiš (UNESCO), un dels estàndards més representatius del país. Després de dinar visitarem la diminuta ciutat medieval de Spišská Kapitula (UNESCO) i el curiós monticle de travertins Sivá brada (Barba Gris), que marca el centre del Jerusalem de Spiš. Tot el recorregut fa uns 12 km amb bons camins, però visitant els monuments culturals i naturals pel camí ens portarà pràcticament tot el dia.
12 km, ascens: 450 m, descens: 390 m. Allotjament a Spisská Sobota.

Dia 3:
Ens desplaçarem al Parc Natural Paradís Eslovac, un veritable paradís per a senderistes i amants de la natura. Recorrerem dos dels trams més populars, el congost del Hornád, amb les seves passarel·les penjades, i l’espectacular mirador de Tomašovce. A la tarda visitarem la ciutat medieval de Levoča (UNESCO), amb el seu Temple de Santiago i l’obra del mestre Pavol de Levoča.
11,3 km, ascens: 315 m, descens: 315 m, 4 hores. Allotjament a Spisská Sobota.

Dia 4:
Avui visitarem els Alts Tatras. Començarem el dia al costat del Štrbské Pleso, o ‘llac de Štrba’, la seva bellesa és tan difícil de descriure com el seu nom ho és de pronunciar. Ascendirem fins al llac de Poprad per admirar el massís més alt dels Carpats. A la tarda visitarem la ciutat de Kežmarok amb la seva monumental església de fusta (UNESCO).
12,4 km, ascens: 370 m, descens: 405 m, 4 hores. Allotjament a Spisská Sobota.

Dia 5:
Després de l’esmorzar iniciarem el viatge de tornada a Bratislava. Pel camí ens aturarem a la vall del riu Demänovka, on visitarem la impressionant cova de la Llibertat (1150 m, 60 min). D’allà seguirem a una de les regions més representatives d’Eslovàquia: Orava. Abans de visitar el seu magnífic castell d’Orava (45 min), farem una curta parada a la població de Leštiny (30 min) per admirar la seva singular església de fusta (UNESCO).
Allotjament a Bratislava.

Dia 6:
Avui coneixerem la capital eslovaca, Bratislava. El seu magnífic castell que domina el Danubi i el seu agradable nucli històric.
Allotjament a Bratislava.

Dia 7:
Per tancar el viatge amb brillantor, ens desplaçarem a Devinska Nová Ves a la vora del riu Morava, que fa tot just 30 anys marcava la frontera entre el món capitalista i el comunista. Allà veurem les restes de l’infame «Teló d’acer» abans de començar una agradable travessia pels boscos de la Reserva Natural dels Petits Carpats fins a arribar al simbòlic Castell de Devín, que des de fa segles vigila gelosament la confluència dels rius Morava i Danubi. A la nit, concert de fujara i gaites (patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO).
10,5 km, ascens 370 m, descens 420 m, 4 hores. Allotjament a Bratislava.

Dia 8:
Després d’esmorzar transport fins a l’aeroport per agafar el vol de tornada.

Què inclou:
– Guia de Giroguies.
– Allotjament en pensió ** als Tatras en habitacions dobles amb bany.
– Allotjament en hotel **** a Bratislava en habitacions dobles amb bany.
– Tots els esmorzars.
– Transports interns especificats al programa.
– Concert de fujara i gaites de l’última nit.
– Assessorament en temes de muntanya i material necessari.

– Vols Girona – Bratislava – Girona.
– No inclou dinars ni sopars (menjarem en restaurants i algun pícnic).
– Tot el no especificat en l’apartat anterior.

A tenir en compte:
És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d’assistència en viatge, tipus RACC o d’altres companyies que ofereixen aquest servei. No n’hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s’hagués de quedar més dies allà, o bé s’ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s’ha de tenir aquest risc cobert.


Idioma: Catalán

Lugar: Bratislava

Província: Bratislava

País: Eslovàquia

Nivel de actividad: Medio

Duración del servicio: Més d'una setmana

Precio EU - Euro: Grup de 4 o 5 persones: 980 € - Grup de 6 a 12 persones: 875 €

Accesibilidad:

Programación de horarios:

Consultar properes sortides


No incluido:

Galeria de imagenes:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.