El Paratge de Tudela al Cap de Creus

Paratge de Tudela

El Paratge de Tudela al Cap de Creus

Paratge de Tudela
4031

El Paratge de Tudela : història, cultura, botànica i geologia.

Què significa Tudela? D’on prové? Per què és un paratge Cíclic?
La ruta El Paratge de Tudela a Cap de Creus és una visita guiada per la Reserva Integral del Parc Natural del Cap de Creus. Aquest indret és un dels més bonics de la mediterrània, on la geologia i la natura s’uneixen per besar el mar.
Començarem la ruta a l’entrada del paratge de Tudela, on ens donarà la benvinguda el projecte de rehabilitació dut a terme per Martí Franch i Ton Ardèvol al 2007.
Presentarem el Parc Natural del Cap de Creus i introduirem el recorregut a realitzar a peu, on a través de diverses parades ens deixarem fascinar per la seva història, la cultura que inspira el seu paisatge i la seva excepcional geologia.
El Paratge de Tudela és un itinerari que desperta l’interès a qualsevol persona del món amb ganes de viure una experiència única .
Coneixerem la història del Cap de Creus, els valors naturals de la mineralogia i la geologia i la vinculació de la vida i obra de Salvador Dalí amb aquest Paratge tan singular i especial.
La passejada és una forma entretinguda d’entendre la creació d’aquesta terra inhòspita. A través de la seva Increïble Geologia, ens remuntarem a anys llum del nostre present per després tornar al moment en que Fenicis, Grecs i Romans navegaren per aquesta mar i deixaren sa seu empremta.
Saltarem a la surrealista construcció als anys 60 del centre de vacances, El Club Med i la seva posterior Desconstrucció.
Amb aquesta ruta descobrirem el Parc Natural del Cap de Creus i trobarem ses respostes per conèixer la seva natura, els canvis del seu entorn, la cultura que envolta aquest idíl·lic espai, els habitants que van conèixer aquesta terra i les experiències i traços que impregnaren la vida i obra del pintor Salvador Dalí..
“ Aquesta part compresa entre el Camell i l’Àguila, que tu coneixes i estimes tant com jo mateix, és i ha de continuar per sempre essent geologia pura, sense res que pugui mixtifcar-ho; en faig qüestió de principi. És un paratge mitològic que és fet per a déus més que per homes, i cal que continuï tal com està “ Salvador Dalí 1961

PUNTS DE PAS
Totems a l’entrada del Paratge de Tudela, el 1961 Salvador Dalí dedica una frase al Paratge de Tudela
Figura del Camell, mirador alçat on es veu tot el paratge de Tudela, el Far de Cap de Creus i el Cap Cervera.
Figura de l’Àguila, Roca de Pegmatita
Mirador de la “gran sala”, Batejat per l’escriptor JOSEP PLA
El Racó Botànic, Plantes autòctones i endèmiques de Cap de Creus
Mirador de l’Illa de Portaló, L’illot d’esquists de pissarres, roques metamòrfiques que emergeixen del mar d’amunt a la costa del Cap de Creus
El Zoo d’Animals, Roques que han inspirat a famosos artistes com Salvador Dalí amb “el gran masturbador”
Cala Culleró, on la geologia juga amb els nostres sentits
Cala Culip, Cala dels pescadors del Cap de Creus

DISTANCIA 3,5km descobrint historia, cultura i geologia.
EDAT RECOMANADA a partir de 12 anys
PUNT DE TROBADA i PUNT FINAL Carretera de Cadaqués direcció al Far de Cap de Creus. Entrada pàrquing del Paratge de Tudela – 17488 – Cadaqués


Idioma: Catalán

Lugar: Paratge de Tudela - Cap de Creus

Província: Girona

País: Espanya

Nivel de actividad: Medio

Duración del servicio: 3:00h

Precio EU - Euro: 16 €. ( grups mínim de 5 persones, altres sol.licitar preu)

Accesibilidad:

Programación de horarios:

Consultar


No incluido:

NO T’OBLIDIS!
Bones sabates, barret, aigua, crema solar, repel.lent de mosquits i desig d’imaginar.

Galeria de imagenes:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.