«L’últim adéu a Carmen Amaya»

Visita guiada Carmen Amaya

«L’últim adéu a Carmen Amaya»

Visita guiada Carmen Amaya
2216

Carmen Amaya va viure a Begur de 1961 fins a la seva mort, el 19 de novembre de 1963. La seva casa, el conegut Mas d’en Pinc, tingué les portes obertes a amics i visitants durant tota la seva estada i enguany encetem aquestes visites per mostrar-vos com vivia i com sentia. Persona generosa i valenta, ja molt malalta i amb les forces minvant, va oferir un últim ball per recaudar diners per a la iluminació del castell de Begur, que segons ella “estaba muy oscuro”, voltada de grans personalitats i amics, els quals sabien que aquest seria l’últim ball de la Capitana.


Idioma: Catalán

Lugar: Begur

Província: Girona

País: Espanya

Nivel de actividad: Apto para todos

Duración del servicio: 0:45 h

Precio EU - Euro: a partir de 110 €

Accesibilidad:

Programación de horarios:

de dimarts a diumenge, horaris a convenir


No incluido:

Vídeo: http://www.ccma.cat/video/embed/5637238

Galeria de imagenes:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.

Autor: Sandra Bisbe

Molt bones, sóc la Sandra Bisbe Lluís. Nascuda a l’Empordà, gaudeixo cada dia del que ens brinda aquesta bonica terra. Des d’aquell 96 que vaig esdevenir Guia Oficial de Turisme ha plogut molt, i els anys m’han ensenyat que no hi ha res millor que ser amfitrió a la teva pròpia terra. Una de les raons per les quals he creat aquestes rutes, i no unes altres, és perquè les arrels tiren. Diuen que cal saber d’on venim per saber qui som, i sempre he tingut una gran curiositat per conèixer la història de la meva gent i del meu poble. Tots som fills d’una història familiar, la qual alhora forma part d’una de col.lectiva. Les meves rutes parlen d’històries col.lectives, però sempre partint d’una investigació familiar. Per mi aquesta connexió emocional ha estat la condició sine qua non per el.laborar les rutes i transmetre-les amb la mateixa emoció amb què les sento. Les entrevistes personals – a familiars, amics i veïns del poble – per conèixer de viva veu testimonis de vida; la recerca documental en arxius; i el recolzament en la premsa i en les imatges de l’època són el pal de paller de les meves rutes i totes elles configuren part de la història social contemporània empordanesa. M’agradaria molt poder-vos explicar la meva particular manera de veure l’Empordà. Sereu molt benvinguts!