Les primeres passes de Puig i Cadafalch: Mataró

Mercat de peix de Mataró
1356

Us apassiona l’arquitectura? Voleu descobrir l’inici d’un dels arquitectes més representatius del Modernisme català? La ruta que us proposo s’endinsa als origens de Josep Puig i Cadafalch i la seva ciutat natal, Mataró.

El context històric del Modernisme mataroní està marcat per la revolució industrial, la transformació urbanística i el protagonisme de la burgesia. Aquest marc és el punt de partida de la visita guiada per conèixer el desenvolupament demogràfic i urbà de Mataró a finals del segle XIX: l’empenta constructiva, la configuració del nou eixample i l’edificació de grans obres que han esdevingut autèntiques joies de l’art modernista català de mans de Puig i Cadafalch.

La casa Natal, encàrrecs públics i privats com l’edifici de la Beneficència, l’esplèndida botiga La Confianza, la Casa Parera, el Mercat del Rengle són un bon exemple per situar-se en l’inici de la seva carrera. També ens hi ajudaran les lectures de les seves memòries i les imatges de suport que també ens il·lustren el seu paper com a historiador de l’art i restaurador del patrimoni.

Un llegat de luxe al casc antic de Mataró!


Idioma: Catalán

Lugar: Mataró

Província: Barcelona

País: Espanya

Nivel de actividad: Apto para todos

Duración del servicio: 1,30h

Precio EU - Euro: 120€ grups 30 persones màx

Accesibilidad:
Silla de ruedas

Programación de horarios:

De dimarts a diumenge (franges horàries a consultar)


No incluido:

Entrada a la Casa Coll i Regàs (opcional, dijous/diumenges matí o divendres/dissabtes tarda). Ruta+visita guiada casa = 220€ fins a 25pax inclou cafè+infusions.
Accés al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Mataró (a consultar)
Els horaris de la ruta s'adapten als horaris d'obertura dels espais visitables

Galeria de imagenes:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.