Platges verges i volcans de Cabo de Gata

Cabo de Gata - Giroguies

Platges verges i volcans de Cabo de Gata

Cabo de Gata - Giroguies
1805

Unes rutes de senderisme per una de les zones costaneres més singulars de la península ibèrica i tot el mediterrani. Aquest emplaçament a la costa d’Almeria, forma part d’un parc natural d’immens valor.
Passarem per camins que fins fa poc temps, els pescadors utilitzaven per portar el peix d’una població a l’altra. Trobarem a la nostra ruta castells que ens recorden temps passats en que pirates i corsaris freqüentaven aquestes costes en busca de tresors.
També visitarem Rodalquilar amb el seu passat miner que li va fer viure una autèntica Febre de l’or. Actualment és el centre neuràlgic i administratiu del Parc.
El Cabo de Gata és un espai natural amb paisatges únics, roques d’origen volcànic que li donen una morfologia singular, platges verges i penya-segats espectaculars, cels nítids i espais oberts, una flora endèmica excepcional, un clima benigne i agradable, valors etnogràfics remarcables, una bona gastronomia i sense cap dubte un lloc on es respira tranquil·litat.

Itinerari:
Dia 1: Sortida de Girona/Barcelona. Sopar i allotjament a San José

Dia 2: San José – Cala Carbón – San José
Us imagineu els camins de ronda de la Costa Brava, arran de mar, de vegades per la platja, però envoltats de columnes de basalt i calderes volcàniques erosionades per la mar? doncs així resumiríem la primera meitat d’aquesta jornada; i per acabar un sistema de dunes fòssils i platges màgiques com la del Mónsul, Media Luna i la de Los Genoveses que han estat escenari natural de varies produccions cinematogràfiques. Sens dubte, llocs únics en el planeta.
Allotjament i sopar a San José.

Dia 3: San José – La Isleta del Moro
Itinerari fàcil però espectacular amb moltes vistes al mar, veurem una enorme duna fòssil erosionada pel mar i plena de petites cales i racons de gran bellesa, rodejarem el pic del Fraile que amb els seus 493 m és el més alt del parc natural i juntament amb el seu pic bessó són coneguts els dos amb el nom de Las Hermanicas. Pel camí trobarem excel·lents miradors on ens sorprendran els penya-segats blanquíssims erosionats pel vent i el mar que semblen pasta de full, Cala Higuera i la Playa del Arco, en són dues bones representacions. Arribarem al pintoresc poble de La Isleta del Moro, petitó, de cases blanques i amb un inconfusible regust mariner.
Allotjament i sopar a La Isleta del Moro

Dia 4: La Isleta del Moro – Las Negras
Començarem aquesta jornada caminant per un dels palmerars més ben conservats del Parc. Deixarem un moment la línia de la costa per anar cap a Rodalquilar, on visitarem les antigues mines, la Casa dels Volcans i el jardí botànic de l’Albardinal amb una molt bona representació de la flora endèmica del Parc. Tornarem cap a la costa, passant pel Playazo i el castell de San Ramon, per arribar a Las Negras.
Allotjament i sopar a Las Negras

Dia 5: Las Negras – Agua Amarga
Durant aquest recorregut trobarem petits oasis on l’home hi va construir un gran nombre de pous i sínies per conservar aquests petits vergers. Passant per cala de Enmedio i per cala del Plomo, arribarem a la cala de San Pedro amb les seves aigües cristal·lines on hi trobarem un vell castell i una font d’aigua dolça que diuen va fer construir el corsari Ochali.
Allotjament i sopar a las Negras.

Dia 6: Després d’esmorzar tornada cap a Tarragona/Barcelona/Girona.

Què inclou:
– Guia de Giroguies
– 5 allotjaments en règim de MP en habitació doble amb bany
– Desplaçaments interiors i transport de l’equipatge
– Assessorament en temes de muntanya i material necessari


Idioma: Catalán

Lugar: Cabo de Gata

Província: Almería

País: Espanya

Nivel de actividad: Medio

Duración del servicio: Menys d'una setmana

Precio EU - Euro: Preu per persona per a un grup de 10 a 15 persones: 625 € - Preu per persona per a un grup de 5 a 9: 675 € - Transport: amb tren des de Barcelona fins a Alacant i bus fins a Cabo de Gata: 165 euros aprox. (anada i tornada) - Suplement habitació individual: 135€

Accesibilidad:

Programación de horarios:

Consultar sortides planificades


No incluido:

- Picnics per les caminades (es poden comprar en els allotjaments o als pobles, aprox. 30 euros en
total)
- Tot el no especificat en apartat "inclou"

Galeria de imagenes:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.