Sketching Tour a Reus

Visita guiada a Reus - sketching

Sketching Tour a Reus

Visita guiada a Reus - sketching
1582

Visita guiada per conèixer la ciutat de Reus de forma més participativa tot plasmant en esbossos els més bells detalls arquitectònics.

Alhora que donem a conèixer les arrels històriques i alguns dels racons més emblemàtics de la ciutat, s’ofereix una ruta guiada on introduir i aprofitar els elements artístics que ens ofereix el paisatge urbà de Reus.
Una manera de conèixer la ciutat més participativa, on poder emportar-te no només records fotogràfics.

Partint de l’estil personal de cadascú, volem potenciar el valor de l’esbós o “sketch”, la immediatesa i espontaneïtat del gest de dibuixar. No és necessari un nivell avançat de dibuix.

Al llarg de la visita, proposarem espais concrets on desenvolupar petits exercicis, que tot i el temps limitat, podreu continuar un cop acabem la ruta.
No es pretén “ensenyar” a dibuixar, sinó més aviat proposar maneres de veure, conèixer i experimentar la ciutat.

Donat que les pauses seran dinàmiques, es proposa treballar el dibuix de manera orgànica, natural, perdent la por a “l’esbós” i potenciant la seva bellesa. La “gràcia” està en deixar anar el traç, donar-li valor a cada línia i gest.

Al final de la ruta podrem compartir i comentar el resultat de la sessió, així com descansar al jardí de la Casa Rull.

A càrrec de M.Carme Granados i Mar Ramos.

Mª Carme Granados, Guia Oficial de Turisme de Catalunya, llicenciada en Història de l’Art i Màster Oficial en Gestió del Patrimoni Cultural. Es dedica al guiatge turístic des de l’any 2010. L’any 2013 crea l’empresa La teva ruta , la qual ofereix visites guiades a nombroses poblacions de les províncies de
Tarragona i Barcelona.

Mar Ramos, artista del territori, és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, amb especialització de Postgrau en Funcions del Dibuix i Màster en formació del professorat de Dibuix, també s’ha dedicat a formarse en l’ús dels recursos didàctics del patrimoni cultural.
Ha col·laborat en diferents projectes culturals i educatius, interessada en la difusió de l’educació artística fora dels àmbits acadèmics. Actualment combina la docència artística amb la gestió d’activitats en l’àmbit museístic.


Idioma: Catalán

Lugar: Reus

Província: Barcelona

País: España

Nivel de actividad: Apto para todos

Duración del servicio: Consultar

Precio EU - Euro: 15€ adults i 6,5 nens (7-14 anys)

Accesibilidad:

Programación de horarios:

Consultar agenda de visites guiades temàtiques amb la guia


No incluido:

Consultar

Galeria de imagenes:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.

Autor: M.Carme Granados

El meu nom és M. Carme Granados i sóc de Reus. La meva passió per les humanitats em va portar a cursar la llicenciatura d’Història de l’Art a la Universitat Rovira i Virgili. Més tard vaig tenir ocasió d’especialitzar-me cursant el Màster Oficial en Gestió del Patrimoni Cultural de la Universitat de Barcelona. La importància del turisme per a la valoració i la conservació de la nostra cultura i per a la dinamització econòmica i social que desenvolupa, em va dur a orientar la meva carrera professional cap aquest camp. Així doncs, què millor que ser guia turística per viure de prop l’art, la cultura i la història i, poder així, transmetre-les als visitants. He treballat com a monitora de tallers infantils i sènior, com guia i informadora de museus i altres centres culturals, també he tingut ocasió de treballar en la gestió d’alguns museus i evidentment, com a guia turística especialitzada en la província de Tarragona.