Travessa guiada integral del Cap de Creus en caiac

Travessa caiac Cap de Creus

Travessa guiada integral del Cap de Creus en caiac

Travessa caiac Cap de Creus
2771

TRAVESSA INTEGRAL DEL CAP DE CREUS – LA RUTA DELS CAPS

Dia 1: Curs d’iniciació / perfeccionament de 4h al caiac de mar (tancat)
Dia 2: Cervere (França) – Port de la Selva: Ruta Internacional
Dia 3: Port de la Selva – Portlligat (Cadaqués): Travessa del Cap de Creus nord
Dia 4: Portlligat (Cadaqués) – Roses: Travessa del Cap de Creus sud

Travessa del Parc Natural del Cap de Creus amb caiac de mar des de la frontera francesa fins el final geogràfic del Cap de Creus, la Badia de Roses. És l’anomenada Ruta dels Grans Caps, unint el Cap de Cervere, el Cap de Creus i el Cap Norfeu. Navegarem de la Mar d’Amunt a la Mar d’Avall.
La proposta per aquesta travessa és que es podrà escollir si es fa una etapa, dues o totes, ja que cada dia s’oferirà transport d’anada i tornada fins/des de la base de SK KAYAK a Llançà.
La Ruta anirà sempre acompanyada d’un Instructor titulat per la Federació de Piragüisme i Guia Oficial de Parc Natural del Cap de Creus, que oferirà amenes explicacions guiades durant el camí així i garantirà la seguretat a l’aigua en tot moment mentre ens ensenya tots els secrets per palejar amb efectivitat.
Es possible realitzar la travessia amb caiacs dobles o individuals segons el nivell físic i tècnic del participant. El ritme de paleig serà tranquil gaudint de cada moment i racó, però tothom que participi en aquesta travessa ha de demostrar experiència prèvia amb caiac de mar, o bé, realitzar el curs d’incicació i perfeccionament del dia 1.

Qui pot participar-hi?

– persones amb experiència prèvia amb caiac de mar (excursions de més de 3h)
– majors de 16 anys o 155cm d’alçada
– notificar qualsevol impediment físic o lesió.

Qué cal Portar?

Dinar, aigua i snacks
Una muda per mullar ( pantaló, lycra, calçat tancat)
Roba seca per canviar-se després
Moltes ganes de passar-ho bé! 🙂

Dia 1: Curs d’iniciació / perfeccionament de 4h al caiac de mar (tancat).

Lloc inici i final activitat: Botiga de SK KAYAK, Passeig Marítim, 4, Llançà. –

Descripció: El primer dia s’oferirà un curs complert amb caiacs de mar individuals durant 4h per practicar habilitats i tècniques essencials per dur a terme aquesta ruta. Apte per tothom. Els continguts són aquests:

Conèixer les parts del caiac i el material accessori a utilitzar
Aprendre a regular el caiac i conèixer la posició de paleig
Aprendre i practicar la palada de propulsió efectiva incidint en la rotació de tronc, les fases de la palada i treballar per trobar la posició òptima de paleig 
Retropalejar per anar marxa enrere
Conduir el caiac amb la palada circular i la palada de frenada incident en la torsió del tronc
Aprendre i practicar el recolzament baix per evitar el bolcatge
Aprendre i practicar els girs escorant el caiac
Rescatar a un company en aigües profundes, el rescat assistit.

Dia 2: Cervere (França) – Port de la Selva Ruta Internacional.

Lloc inici i final activitat: Botiga de SK KAYAK, Passeig Marítim, 4, Llançà. –

Descripció: Travessa de 17Km per una de les zones més desconegudes de la Costa Brava entre penya- segats , coves i petits pobles mariners amb vistes privilegiades al Cap de Creus. Una furgoneta i un remolc ens portarà fins a Cervere (25min), el primer poble de la Catalunya Nord, per començar l’activitat a la platja gran del poble . El nostre guia ens oferirà una explicació de tècnica de paleig repassant els secrets per palejar sense cansar-se i establirà un protocol de seguretat durant la navegació. Palejarem pels nombrosos esculls i parets on niden aus marines o abunden els inversemblants peixos lluna i passarem per davant dels pobles de Portbou i Colera plens d’història i anècdotes. Pararem a dinar a una cala verge només accessible per mar i oferirem equip snorkel per qui vulgui fer descoberta del fons marí amb unes fitxes didàctiques. Acabarem la jornada travessant la bonica badia de Garbet entre vinyes verdes vora el mar i roques, i trevessarem Cap Ras i la badia del Port de Llançà direcció Port de la Selva. Els últims quilòmetres seran entre coves i esculls. Arribarem a la platja gran de Port de la Selva on guardarem els caiacs al remolc i tornarem a la Base de SK KAYAK a Llançà .

Dia 3: Port de la Selva – Portlligat (Cadaqués): Travessa del Cap de Creus nord.

Lloc inici i final activitat: Botiga de SK KAYAK, Passeig Marítim, 4, Llançà. –

Descripció: Aquesta serà l’etapa més llarga de la nostra travessia, un total de 19 Km per la costa més salvatge de Catalunya, la vessant nord del Cap de Creus. El guia ens tornarà a recordar els secrets per palejar amb efectivitat sense cansar-se i establirà un protocol de seguretat durant la navegació. Sortirem ben d’hora pel matí des del bonic poble del Port de la Selva. Després ens endinsarem al cor del Parc Natural del Cap de Creus visitant cales emblemàtiques com Cala Prona, Cala Portaló i Cala Culip, on ens aturarem en algunes d’elles i descansarem per dinar amb possibilitat de fer snorkel per descobrir l’entorn marí amb unes fitxes didàctiques. Les següents milles seran per una costa abrupte i gens urbanitzada on la inversemblant geologia agafa el protagonisme com en el cas del Pla de Tudela on les roques agafen formes i colors únics. Tot seguit travessarem la punta més oriental de la Península Ibèrica, el Cap de Creus on tenim possibilitat de fer albiraments de cetacis i aus marineres. Les últimes milles seran per l’anomenada Mar d’Avall, una costa ple de raconades amagades i vistes a l’històric far del Cap de Creus . Acabarem la jornada a la famosa badia de Portlligat (Cadaqués), davant la casa de Salvador Dalí. Una furgoneta i remolc ens retornarà a Llançà per descansar (40min).

Dia 4: Portlligat (Cadaqués) – Roses: Travessa del Cap de Creus sud.

Lloc inici i final activitat: Botiga de SK KAYAK, Passeig Marítim, 4, Llançà. –

Descripció: Etapa final de la Travessia Integral del Parc Natural del Cap de Creus explorant la vessant sud del Parc, una zona de penya-segats i cales amagades amb secrets ben guardats que descobrirem durant el camí. Una furgoneta i remolc ens portarà fins la Badia de Portlligat a Cadaqués (40min), el mateix lloc on vam finalitzar la ruta el dia anterior. El guia ens tornarà a recordar els secrets per palejar amb efectivitat sense cansar-se i establirà un protocol de seguretat durant la navegació. Sortirem per les cristal·lines aigües de Portlligat observant les extenses praderies de Posidònia i el fons marí, alhora que deixarem endarrere l’antiga casa de Salvador Dalí tot recordant anècdotes d’aquest personatge. Sortirem per Ses Boquelles i resseguirem la costa fins entrar a la badia de Cadaqués per contemplar les idíl·liques vistes de la façana marítima d’aquest emblemàtic poble mediterrani . Seguirem rumb sud amb vistes a les Illes Medes i el Parc Natural del Montgrí a l’horitzó. Visitarem el singular Cap Norfeu, amb roques calcàries i flora única al Parc. Descansarem i dinarem a Cala Pelosa on hi haurà la possibilitat de fer snorkel i descoberta del fons marí amb unes fitxes didàctiques. Finalment arribarem a l’extensa badia de Roses amb vistes al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà on finalitzarem l’etapa a l’històrica platja de l’Almadrava a Roses. Una furgoneta i remolc ens retornarà a Llançà (30min) i farem la cloenda de la Travessia Integral del Parc Natural del Cap de Creus.


Idioma: Catalán

Lugar: Cap de Creus

Província: Girona

País: Espanya

Nivel de actividad: Apto para expertos

Duración del servicio: 4 dies

Precio EU - Euro: 50€ 1er dia + 60€ 2n + 60€ 3r + 60€ 4rt

Accesibilidad:

Programación de horarios:

Dia 1: de 10h a 14h
Dia 2: de 8:30h a 16h
Dia 3: de 8:30h a 17h
Dia 4: de 8:30h a 17h


No incluido:

Que inclou?

Caiac doble o individual tancat, pala, armilla i cubrebanyeres
Paravent i neopre si calgués
Bossa estanca
Transport
Guia de caiac
Assegurança

Galeria de imagenes:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.