Vermut i cuina al Reus modernista

Ruta guiada Vermut i Cuina reusenca Modernista

Vermut i cuina al Reus modernista

Ruta guiada Vermut i Cuina reusenca Modernista
1469

Amb aquesta ruta guiada us ensenyarem els principals edificis modernistes del centre de la ciutat mentre coneixem els costums culinaris de la societat reusenca en el temps del modernisme: Parlarem de la precària vida dels obrers i la seva alimentació mentre ens endinsem en el barri del Carme, exemple de barri obrer industrial. També parlarem del refinament de la burgesia, dels seus cafès i restaurants mentre passegem pels carrers i places més elegants de Reus. Coneixerem els mercats de l’època, antigues fàbriques i botigues d’alimentació. Parlarem de les innovacions en la cuina i en la indústria alimentària de l’època. També coneixereu receptes originals modernistes i finalment, parlarem de la importància del vermut i la seva expansió. La ruta inclou la visita a Vermuts Rofes amb tast de vermut.
De manera opcional, podeu degustar un menú modernista creat exclusivament per als assistents d’aquesta ruta i elaborat per un restaurant col·laborador. El menú consta d’aperitiu, primer i segon plat, beguda i postres. El menú s’inspira en receptes originals modernistes, algunes de la quals s’explicaran durant la ruta.

Recorregut:
La ruta guiada s’inicia en l’Estació Enològica, en l’interior de la qual trobem “la Casa del Vermut i del Vi” un espai que ens dóna a conèixer la importància de la producció del vi, aiguardent i vermut al Reus dels segles XVIII i XIX. En aquest punt parlarem d’aquests productes en l’alimentació modernista i del seu paper en l’economia reusenca.
A continuació ens dirigim al Carrer Sant Joan per a veure les façanes d’edificis modernistes com Les Escoles Prat de la Riba, on parlarem de la dieta infantil; el Pavelló Antituberculosi, on coneixerem quines eren les malalties més comunes a l’època, les causes de la precària salut dels obrers i la seva alimentació; També veurem façanes de sumptuoses cases com a Casa Tarrats i parlarem de com eren un menjador modernista.
Seguidament ens endinsarem en el barri del Carme, exemple de barri obrer i explicarem com eren les condicions de vida de les classes baixes, els seus habitatges, i pel seu lloc la seva alimentació. També parlarem de la dieta entre la població femenina obrera i de la seva vida quotidiana.
A continuació, passarem per la Plaça de Prim, on se situaven els hotels, fondes, cafès i restaurants més luxosos de la ciutat i parlarem de la cuina burgesa. Després seguirem per la Plaça del Mercadal, per a parlar del mercat i veurem una antiga adrogueria (Casa Coder) convertit en restaurant, en el qual parlarem de productes tradicionals i innovadors que es podien trobar en aquests establiments. També en la mateixa Plaça parlarem de la modernista Casa Navàs i de l’evolució en la cuina domèstica.
Seguidament parlarem d’una antiga fàbrica de pastes situada en la Plaça del Castell, i us ensenyarem un receptari editat pel seu propietari, per a conèixer plats típics de l’època.
Per a acabar la ruta, ens acostarem a la casa natal de Gaudí i us explicarem la dieta del genial arquitecte. Molt a prop trobem el restaurant Rofes, antiga fàbrica de vermuts, en la qual us parlarem d’aquest producte, de la seva fabricació i la seva expansió. Veurem l’antic celler mentre degustem un vermut.
Si opteu per completar la ruta amb el menú modernista, us acompanyarem fins al restaurant “Rosa del Vents” a la Plaça de les “Pescateries Velles”.

Es prega comunicar prèviament possibles al·lèrgies alimentàries

Apte per a animals a excepció dels interiors: Casa del vermut i del vi , Restaurant Rofes i Restaurant Rosa dels Vents.


Idioma: Catalán

Lugar: Reus

Província: Tarragona

País: Espanya

Nivel de actividad: Apto para todos

Duración del servicio: 3 hores + àpat (opcional)

Precio EU - Euro: 15€ adults, 7€ nens. Menú modernista: 22€ adults

Accesibilidad:

Programación de horarios:

3r dissabte de cada mes 18.00
Mesos de juliol i agost: 1r i 3r dissabte de mes 18.00
Disponibiltat d’altres dies i horaris per a grups de mínim 6 persones.


No incluido:

Entrades incloses.
Tast de productes inclosos.
El menú pot fer-se tant per dinar com per sopar i té un preu addicional de 22€.

Galeria de imagenes:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.

Autor: M.Carme Granados

El meu nom és M. Carme Granados i sóc de Reus. La meva passió per les humanitats em va portar a cursar la llicenciatura d’Història de l’Art a la Universitat Rovira i Virgili. Més tard vaig tenir ocasió d’especialitzar-me cursant el Màster Oficial en Gestió del Patrimoni Cultural de la Universitat de Barcelona. La importància del turisme per a la valoració i la conservació de la nostra cultura i per a la dinamització econòmica i social que desenvolupa, em va dur a orientar la meva carrera professional cap aquest camp. Així doncs, què millor que ser guia turística per viure de prop l’art, la cultura i la història i, poder així, transmetre-les als visitants. He treballat com a monitora de tallers infantils i sènior, com guia i informadora de museus i altres centres culturals, també he tingut ocasió de treballar en la gestió d’alguns museus i evidentment, com a guia turística especialitzada en la província de Tarragona.