«Visca el rei, mori l’arròs»

Pals

«Visca el rei, mori l’arròs»

Pals
2178

La zona d’aiguamolls era un lloc on el paludisme hi era endèmic. Les revoltes dels segles XVII i XVIII varen portar a la prohibició del cultiu de l’arròs en aquestes terres durant més de 100 anys, considerant l’arròs el culpable de totes aquelles morts. Sota aquest crit de revolta “Visca el rei, mori l’arròs!” coneixarem història i desenllaç d’aquests esdeveniments i el miracle de poder gaudir, avui en dia, d’un bon plat d’arròs de Pals.


Idioma: Catalán

Lugar: Pals

Província: Girona

País: Espanya

Nivel de actividad: Apto para todos

Duración del servicio: 2:00 h

Precio EU - Euro: a partir de 110 €

Accesibilidad:

Programación de horarios:

De dimarts a diumenge, horaris a convenir


No incluido:

Galeria de imagenes:

* La informació publicada dels serveis s’actualitza periòdicament, però recomenem consultar-ne la seva vigència amb anterioritat.

Autor: Sandra Bisbe

Molt bones, sóc la Sandra Bisbe Lluís. Nascuda a l’Empordà, gaudeixo cada dia del que ens brinda aquesta bonica terra. Des d’aquell 96 que vaig esdevenir Guia Oficial de Turisme ha plogut molt, i els anys m’han ensenyat que no hi ha res millor que ser amfitrió a la teva pròpia terra. Una de les raons per les quals he creat aquestes rutes, i no unes altres, és perquè les arrels tiren. Diuen que cal saber d’on venim per saber qui som, i sempre he tingut una gran curiositat per conèixer la història de la meva gent i del meu poble. Tots som fills d’una història familiar, la qual alhora forma part d’una de col.lectiva. Les meves rutes parlen d’històries col.lectives, però sempre partint d’una investigació familiar. Per mi aquesta connexió emocional ha estat la condició sine qua non per el.laborar les rutes i transmetre-les amb la mateixa emoció amb què les sento. Les entrevistes personals – a familiars, amics i veïns del poble – per conèixer de viva veu testimonis de vida; la recerca documental en arxius; i el recolzament en la premsa i en les imatges de l’època són el pal de paller de les meves rutes i totes elles configuren part de la història social contemporània empordanesa. M’agradaria molt poder-vos explicar la meva particular manera de veure l’Empordà. Sereu molt benvinguts!